Pages

Saturday, June 19, 2010

Apa ada dalam handbag orang perempuan



"Kau ni bawak apa ha dalam beg kau tu?besar gila. boleh masuk gajah dalam tu"


Every time i hangout dengan kawan lelaki I, they keep asking me the same question. Ok malam ni kita selongkar handbag sorang artis name Cik Orked.



Ececececee..... artis ke kau? perasan!




**pandangan dasar handbag Cik Orked**





Mempersembahkan barang - barang dalam beg Cik Orked (mak oi...macam farmasi bergerak). meh sini I list out barang - barang dalam beg I


1- Beg mekap - Mascara
- Eye Liner
- Lipstik
- Compact powder
- Blusher
2- Garnier Cream
3- Cleansing milk
4- Garnier toner
5- Rosken dry skin cream
6- Wallet
7- Notebook
8- Coin Purse
9- Kad Kerja
10- Kunci Rumah
11- Nivea Deodorant
12- Bracelet
13- Jam


Tu semua barang dalam beg I. berat ok. ada ah dalam 1 & 1/2 kg kot berat handbag I tu. imagine i pikul handbag tu hari - hari gi kerja. turun naik train lak tu...i bukan suka - suka bawak barang tu semua..i pakai semua tu..sebab tu i angkut jugak. kalau i letak semua kat ofc, nanti kat umah i nak pakai apa pulak. I ada 2 teori kenapa perempuan rela menderita bawak beg berat - berat ni


1- Nak training untuk pregnant nanti. bayangkan 9 bulan nak angkut perut ke hulu hilir. lelaki mana tahu semua tu.
2- Kalau beg berat, peragut nak ragut beg pon x larat. silap - silap peragut tu yang jatuh. kan?boleh relate tak apa yang i cerita ni? korang imagine la sendiri


Boleh pakai kan teori i tu? Lagipun kalau bawak beg besar macam tu kawan - kawan lelaki I pun selalu take advantage tumpang kunci kereta, rokok..kekadang wallet pun nak tumpang. nak bawak badan je. Bawak lari semua barang tu baru padan muka. baru betul sehelai sepinggang. Nasib baik laaa i berbudi pekerti sikit.ehehehe...


p/s: agak - agak kalau dah ada anak nanti siapa yang nak pegang handbag wife, siapa nak dukung anak, siapa yang nak pegang beg susu & pampers anak nanti?papa ke..mama ke...




12.37am
Abby's Place

**it's complicated**



4 comments:

  1. it's true..trust me.ehehe..tinggi gila imagination i kan

    ReplyDelete
  2. batu bata tade?
    hehehe

    ReplyDelete
  3. dulu ada.tapi berat sangat.x sanggup nak bwak dah =p

    ReplyDelete

hey it's you!